czwartek, 15 lutego 2018

Z cyklu jak żyć na diecie bezglutenowej i nie zbankrutować: pomidory i czerwona fasola

Jedzenie rzeczy bezglutenowych to nie wszystko, bo zaraz potem pojawiają się pytania: jak jeść zdrowo bezglutenowo i przy tym nie zbankrutować. Dziś bez problemu w sklepach można znaleźć sporo produktów z przekreślonym kłosem, ale ich skład i cena pozostawiają wiele do życzenia.
Zatem dziś domowa pomidorowa z czerwoną fasolą.

Składniki:
pół litra czystego rosołu lub wody (tu rosół z mięsa indyka)
500 gram przecieru pomidorowego
puszka czerwonej fasoli
przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, majeranek, papryka

Przygotowanie:
Rosół z przecierem pomidorowym zagotować. Czerwoną fasolę zblendować na krem i dodać do zupy, na koniec przyprawić do smaku. Zagotowaną zupę przelać i przetrzeć przez gęste sitko by otrzymać konsystencję kremu. Podawać dowolnie z parmezanem, jogurtem lub bezglutenowymi grzankami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz